Рилски спортист стартира с победа участието си на турнира в памет на легендата Георги Христов. В "Арена Ботевград" тимът от Самоков спечели срещу домакина Балкан с 84:83 в първия двубой от надпреварата.

Двубоят беше изключително оспорван, а играчите на Людмил Хаджисотиров водеха в резултата през по-голямата му част. В последните десет минути баскетболистите на Балкан поведоха с 81:79, но с кош в края Рилски спортист стигна до успеха с точка разлика.

В сряда от 18:30 часа Рилски спортист ще излезе срещу Берое във втория двубой от турнира.

Това е четвърто поредно издание на турнира в памет на легендата на Балкан и българския баскетбол Георги Христов. Тази година турнирът ще се проведе без публика заради пандемията от COVID-19.

Със своя безспорен талант Георги Христов остави завинаги следа в историята на българския баскетбол и ботевградския клуб. Той прекарва цялата си състезателна кариера с екипа на Балкан като става шампион (1974 година) и носител на Купата на България (1970) с първия шампионски отбор на Балкан. 

С националния отбор на България Белята, както го наричаха всички, е участник в множество европейски и световни турнири, като два пъти в избиран в Идеалния отбор на Европа.