Рилски спортист е първият финалист в Националната баскетболна лига за мъже. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров победиха като гост Академик в Пловдив с 66:58 (13:18, 15:8, 19:13, 19:19) и спечелиха полуфиналната серия с 3:0 успеха.
Тимът  от Самоков чака своя съперник от серията между Балкан и Левски Лукойл, които утре излизат за мач номер 4 в "Арена Ботевград". Двубоят ще бъде излъчен от Макс Спорт 2, като "сините" водят с 2:1 победи. Това ще бъде първи финал в първенството за Рилски спортист.

Пловдивчани започнаха днешния двубой силно, като с много хъс в защита и отлични изяви на родения през 2001 г. Томислав Минков, поддържаха аванс от 5 точки. Самоковци обаче се съвзеха бързо и след 15:8 във втората четвърт дори поведоха. Гостите бяха по-концентрирани и мобилизирани и в третия период, а силите на пловдивчани стигнаха само за равна последна част.

Играчите на Йордан Янков имаха много слаб ден в стрелбата, като вкараха едва две тройки от 26 опита, и то в края на мача. От игра ефикасността им бе едва 33 процента. За победата 15 точки наниза Алекс Симеонов, с 13 се отличи Брендън Браун, а Нико Карвачо вкара 12 точки и хвана 8 борби за успеха на Рилски спортист. С 10 точки се включи Павлин Иванов. Мача пропусна Златин Георгиев, а също - и треньорът Людмил Хаджисотиров.

За домакините със 17 точки се отличи Обрад Томич, който хвана и 11 борби за "дабъл-дабъл", но той беше единствен с двуцифрен точков актив. 8 точки и 14 борби добави Йере Вучица.

Така Академик Пловдив чака своя съперник за битката за бронзовите медали.