Отборът на Рилски спортист записа 14-ата си поредна победа от началото на сезона в НБЛ и остава единственият тим без загуба до момента в мъжкия баскетболен елит.

Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров спечелиха гостуването си на ЦСКА с крайното 82:76 (21:15, 12:19, 31:26, 18:16) в София. Носителите на Купата и Суперкупата на България обаче срещнаха сериозно опълчение от своя съперник и не стигнаха до победата никак лесно.

По този начин Рилецо остава лидер във временното класиране с баланс от 14-0, докато ЦСКА остава на шестата позиция в таблицата с актив от 7-7, какъвто е и този на Спартак Плевен и Берое. Днес столичани бяха без основния си плеймейкър Джордан Калахан и стрелеца Венцислав Петков, но останалите успяха да компенсират тяхната липса и да се съпротивят на най-силния отбор в лигата до този момент.

Това е втори успех за Рилецо срещу "армейците" през настоящия сезон, след като по-рано през сезона носителите на Купата и Суперкупата на България се справиха със своя противник и в Самоков с 84:72.

Днес Рилски не успя да покаже най-доброто от себе си през първото полувреме, но се мобилизира след почивката, когато успя да отвори двуцифрена преднина. ЦСКА намери сили да се завърне в мача и да стопи изоставането си до едно притежание, преди в крайна сметка Рилски спортист да представи повече аргументи за успеха в последната част.