Вицешампионът Рилски спортист продължава без загуба след петия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров спечелиха като гостна Берое (Стара Загора) с 90:79 и оглавяват класирането с пълен актив от 10 точки.

Двата тима предложиха равностойна първа четвърт, в която водачеството се смени на няколко пъти, но преднината на нито един от съперниците не надвиши 4 точки. В края на четвъртината Берое показа по- голяма концентрация и поведе с 25:21.

Втората част беше огледална на първата. Първо баскетболистите на Рилски спортист направиха обрат в резултата, след което домакините от Берое отговориха подобаващо и на свой ред отново излязоха напред. В последната минута на периода обаче самоковци направиха добра серия и поведоха с 46:42.

След почивката самоковци затегнаха защита си и разликата започна да расте, за да стигне 15 точки. Беройци отговориха и стопиха пасива си до 7, но две тройки на Ей Джей Хес отново пратиха Рилски спортист напред с двуцифрена разлика.

Играчите от Стара Загора отвърнаха с тройка и преди последните 10 минути резултатът в зала "Общинска" бе 74:64 в полза на гостите.

Последната част започна щурм от страна на домакините, които за 4 минути игра успяха да намалят пасива си до 4 точки. В този момент последва серия от 10:3 за Рилски спортист за аванс от 11 точки, което се оказа достатъчно, за да сломи старозагорци.

Още един страхотен двубой изигра Трей Портър, който отново записа двойни показатели - 22 точки и 17 борби. Ей Джей Хес завърши с 16 точки, Брендън Браун вкара 14, Деян Карамфилов 12, а с 10 приключи Павлин Иванов.

За Берое Антон Куук вкара 24 точки, а Александър Янев загря за лагера на националния отбор с 21 точки, като и двамата овладяха по 7 борби. С 11 точки и 10 борби се отличи Обина Олека, а 11 точки вкара и Седариан Рейнс.
В шестия кръг Берое ще гостува на Черноморец в Бургас, а Рилски спортисти приема Балкан.