Рилски спортист приема Левски в един от чаканите с най-голям интерес сблъсъци от НБЛ. Двубоят в Самоков е днес от 19:00 часа и ще се излъчва на живо по MAX Sport 2.

Рилецо ще се опита да нанесе още един удар по „сините“ в началото на сезона, след като преди десетина дни ги удари за Суперкупата на България с 91:85.

На този етап Людмил Хаджисотиров разполага с по-дълга пейка и по-солидна селекция, което накланя везните в полза на днешните домакини. През седмицата самоковци отстъпиха на израелския Апоел Ейлат с 86:94 в турнира ФИБА Европа. В първия кръг от сезона в НБЛ тимът на Удо разби Шумен като гост със 103:59. Днес отново ще се разчита на Брендън Браун, Алекс Симеонов и Павлин Иванов за нов успех над Левски и частичен реванш за загубения финал на първенството през миналия сезон.

Столичани продължават да изпитват финансови трудности. Константин Папазов е в търсене на спонсори и поради тази причина към момента разполага с къса ротация, което е и основният проблем пред него. „Сините“ стартираха сезона с победа 96:90 над Черно море у дома, но срещу Рилски спортист излизат в ролята на аутсайдери.С наличието на играчи като Чавдар Костов, Марио Литъл, Цветомир Чернокожев и Асен Великов Левски със сигурност има своите шансове за победа.

Главен рефер на сблъсъка ще е Мартин Хорозов.