Черно море се класира на финал за Купата на България за поредна година, след като спечели със зъби и нокти и невероятна битка полуфинала срещу Рилски спортист, със 75:73.

Варненци изиграха втори наистина борбен мач, и въпреки че не бяха толкова концентрирани, колкото в четвъртфинала, обърнаха Рилецо и накрая на гребена на емоциите стигнаха до успеха.

На финала, на 22 февруари от 15 часа, Лукойл и Черно море ще спорят за финала. На 21, от 17 часа, за бронза ще спорят Ямбол и Рилски спортист.

Черно море започна сковано и двама от героите в четвъртфинала - Милян Пупович и Станислав Славейков - набързо направиха по две лични нарушения. Рилски спортист от своя страна също стартира с пропуски, но постепенно набра скорост, и успя да направи няколко силни бързи атаки. Самоковци взеха преднина от осем точки, минута преди края на първата част, но две последователни атаки на Черно море завършиха с кош и фаул, и така варненци стопиха пасива си до 17:19 след 10 минути.

Втората част започна с тройка на Симеон Илиев, но добрите изяви на Лени Даниел не само изравниха, но дори и дадоха за кратко аванс на Черно море. Любо Киров отговори с две скоростни тройки за Рилецо, и пак изведе самоковци напред с пет. До почивката резултатът отново набъбна до седем за тима на Росен Барчовски, след серия от пропуски на "моряците", и така на полувремето резултатът бе 32:39.

Данчо Бозов водеше уверено своите, като бе реализирал почти половината точки за тях в първите 20 минути. Той започна и вторите, когато се разигра и Жарко Ракочевич, за да стигне Рилецо до двуцифрена разлика за първи път в мача, при 35:45.

Асен Великов извърши четвърто лично нарушение в началото на полувремето, и седна рано-рано на пейката, а новото попълнение Милиян Бочка изпитваше доста затруднения в организацията на играта.

Рилски дръпна още, за разлика от 12 точки, но с много битка по терена и здрав натиск, Черно море се върна до пет пасив, минута преди края на третата част. 

Пламен Алексиев влезе за две минути, и отбеляза две тройки за Черно море, за да върне цялата интрига преди финалните 10 минути, в които Рилски влезе с преднина само от две - 56:54.

Милян Пупович и Станимир Маринов с общи усилия изравниха с първото действие в последния период. Отново Маринов направи серията на "моряците" 14-0, преди Данчо Бозов да отбележи за първи път за Рилецо от четири минути, като бе точен два пъти от наказателната линия.

Самоковци вкарваха почти само от фаула, но това изобщо не ги притесняваше, и спокойствието на Данчо Бозов заразяваше всички в отбора.

Вълненията обаче тепърва предстояха, и останаха за последните секунди на двубоя. След размяна на кошове, само минута и 27 секунди преди края, нищо не бе ясно - 73:73.

Драмата бе пълна, с грешки в последната минута, пропуснати шутове и много емоции. Истинска обаче бе битката, до самия финал.

Милян Пупович добави с мъка една поднесена от Асен Великов топка, а от двете страни на този кош, Джулиън Норфлийт на два пъти не успя да реализира от тройката. След фантастичния мач, Бозов не игра за две точки, за да изравни, а я даде именно на Норфлийт, който не успя да спечели мача.

Асен Великов взе борбата две секунди преди сирената, бе фаулиран, пропусна първия и нарочно не вкара и втория, за да изтече времето и така да прати Черно море на финал.
18 точки и осем асистенции за победата записа Станимир Маринов, 13 добави Милош Коматина, по 11 - Лени Даниел и Пламен Алексиев, взривил атмосферата и обърнал настроението с решителните си тройки. 10 точки и девет борби записа Милян Пупович.

Йордан Бозов завърши с 26 точки за Рилецо.