Отборът на Монтана 2003 защити трофея си от турнира за купата на България по баскетбол за жени, след като победи Берое (Стара Загора) с 58:51 (9:16, 22:11, 16:17, 11:7) в зала "Триадица" в столицата. Това е трети трофей за старши треньора Стефан Михайлов и неговия отбор в последните четири години, като серията беше нарушена само от Хасково 2012 през 2017-а.

Мачът бе изключително оспорван като цяло, но в първата четвъртина картината не беше такава. Берое отбеляза десет безответни точки, четири от които на Милена Томова, която в крайна сметка бе и най-резултатна за своя отбор. Старозагорките спечелиха първата четвъртина с разлика от седем пункта, но втората част беше за Монтана. Тройка на Виктория Стойчева даде тон за серия от 13:2 и обрат, благодарение на което символичните гости в "Триадица" поведоха с четири точки на полувремето.

Третата част премина през няколко обрата и в крайна сметка Монтана поведе с три точки преди заключителната част, в която двата отбора не вкараха кош за минута и 42 секунди, преди обаче Радостина Димитрова да отбележи за 49:44. Берое опита да заличи пасива от пет точки и се доближи само на кош от съперничките след тройка на Томова, но Христина Иванова вкара за Монтана 3:55 минути преди сирената и носителките на трофея дръпнаха с четири пункта. 

Отново Радостина Димитрова последва коша на Христина Иванова за 55:49 в полза на Монтана и Берое взе таймаут при 3:18 минути преди края на редовното време. От него обаче не произлезе нещо положително и Иванова наниза нов кош в полза на Монтана за 58:49, а Берое отговори само с две стрелби от наказателната линия на Карина Константинова.

Христина Иванова отбеляза 18 точки и спечели девет борби за Монтана, а нейната съотборничка Виктория Стойчева завърши с 13 пункта. Томова пък вкара четири тройки от 12 изстрела за Берое и в крайна сметка завърши срещата със 17 точки и осем борби./БТА