Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров - Удо сподели, че като цяло е доволен от представянето на тима след спечелването на бронзовите медали в шампионата.

"Първо искам да поздравя отбора на Пловдив за сезона, който направиха. Имахме много тежки битки срещу тях и да успеем да ги победим убедително в тази серия беше добро постижение. Радвам се, че за първи път печелим бронзови медали в нашата зала в Самоков и успяхме да зарадваме феновете. Поздравявам целия отбор за успешния сезон, който направихме, за усилията, които положиха всички.

Специално искам да благодаря на щаба за усърдния труд, старанието и всичко, което влагаха в работата, както и на ръководството на клуба за шанса, който ми се даде и за условията. Мисля, че напраихме доста силен сезон и като цяло съм доволен от представянето ни", сподели Людмил Хаджисотиров.

"Естествено винаги има нотка на разочарование за това, че можехме да играем финал, но каквото зависеше от нас баскетболно го направихме. Смятам,че бяхме на 100% във всичко, върху което сме се подготвяли и сме го правили с много желание и хъс. Това нещо се изплати през годината. Имах удоволствието да работя с група от момчета, които освен много добри баскетболисти, са и стойности хора.

Преди да започне сезона се качихме на Мусала и им казах, че това ще е първият връх, който ще покорим. Надявам се с това, че спечелихме купата и сега този медал, доказахме, че можем да покорим и други върхове", коментира още Хаджисотиров.

Рилски спортист отново бронзов медалист

Треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов, чийто тим остана на четвърто място след като отстъпи с 0:2 победи на Рилски спортист, заяви:

"Благодарих на моите момчета в съблекалнята след мача. Мога да кажа, че са страхотни и им благодаря за всички емоции през този сезон, които изживяхме заедно. Най-ценното е, че работихме добре през сезона и повечето моменти бяха хубави. Естествено във всеки отбор има трудности, но аз лично съм много щастлив,че имах възможността да работя с тези момчета."

"В течение на целия сезон те си бяха поставили по-високи цели и очаквания, и хвърлиха всичките си сили в полуфиналната серия срещу Балкан. В първия мач от тази серия наистина играхме много лошо и оттам падна мотивацията, а днес на няколко пъти се опитахме да се върнем, но умората си каза думата и във важните моменти допуснахме елементарни грешки, които позволиха на отбора на Рилски спортист да отвори разлика.  

Моето желание е да продължа да бъда начело на отбора, но сега след като е свършил сезона ще разговаряме с ръководството. Те са ми дали индикации, че искат да съм в отбора и предстои да проведем разговори относно бюджет и селекция. За мен ще бъде чест да продължа да водя Академик Бултекс 99 и очаквам да се върнем по-силни през следващия сезон", каза още Николов.