Отборът на Левски Лукойл победи трудно тима на Берое с 86:85 (19:13, 13:17, 22:25, 22:21,10:9) след продължение като домакин в мач от 20-я кръг на НБЛ. С този успех „сините“ се изкачиха второ място в класирането. Въпреки поражението пък Берое запази четвъртата позиция в таблицата.

Заради контузии извън състава на домакините останаха капитанът Чавдар Костов и Тайрон Брейзълтън, а за „зелените” на паркета не се появиха Николай Стоянов и Брейди Роуз.

Срещата в столичната зала „Универсиада” започна с предимство за „сините”, които след 10 минути игра се оттеглиха с аванс от 6 точки (19:13). Берое успя да стопи разликата и на почивката изоставаше само с 2 точки (52:54). След паузата започна и същинската интрига. Двата отбора се гонеха в реузлтата, като си размениха лидерството на няколко пъти, което се пренесе и в последните 10 минути.

Ревашащите секунди на редовното време се оказаха най-интригуващи. 25 секунди преди края на срещата, Кей Джей Фейджин направи разликата в полза на старозагорци 3 точки (76:73), но веднага след това той извърши нарушение срещу Венцислав Петков, при което кошът беше зачетен, а гардът на Левски беше точен и при наказателния удар, с което прати мача в продължение.

В него интригата продължи до последните секунди, но в крайна сметка момчетата на Тити Папазов успяха да се поздравят с победата.

За Левски Лукойл над всички беше Венцислав Петков с 29 точки, Христо Захариев наниза 26, а Йордан Минчев добави 14.

Джими Гавин беше най-резултатен за Берое с 22 точки, 21 вкара Кей Джей Фейджин, а Кейлъб Бишъп приключи с дабъл-дабъл – 16 точки и 16 борби.