Данило Тасич отбеляза 27 точки и Левски Лукойл победи с 81:76 (19:19, 20:18, 19:18, 23:21) Балкан като гост, с което се изкачи еднолично начело на класирането в Националната баскетболна лига (НБЛ). Столичаните са с 29 точки и водят с една на преследвача Рилски спортист, който в петък победи Черно море Тича.

Тасич изигра много силен мач и освен 25-те точки, той спечели девет борби и направи една асистенция. Чавдар Костов добави 16 точки и осем борби, докато за Балкан с по 18 точки се отчетоха Сияни Чембърс и Давонте Джордан.

Мачът премина през няколко обрата през първото полувреме, което завърши с две точки в полза на Левски и пропусната стрелба от зоната за три точки със сирената на Чавдар Костов. Столичаните обаче все пак нанесоха съкрушителния си удар в началото на третата четвъртина. Тасич наниза стрелба от нарушение, Христо Захариев добави един кош от игра и Костов все пак си вкара тройката за 45:37.

Джордан върна един кош за Балкан в следващите секунди, но нови три стрелби от нарушения на Кийт Бенсън и Захариев направиха серията на Левски 9:2.

Балкан се доближи на точка от Левски Лукойл в началото на последната четвъртина, но Тасич отдели сините на три със забивка, а Тайрън Брейзълтън наниза тройка за столичаните. Левски Лукойл поведе категорично и в средата на частта поддържаше разлика от десет точки, която бе съкратена само на половина до сирената.

Балкан е трети в класирането с 25 точки и четири по-малко от лидера Левски Лукойл.