Шампионът Левски Лукойл постигна втора домакинска победа срещу тима на Рилски спортист в полуфиналите на Националната баскетболна лига за мъже. В зала "Универсиада" "сините" победиха с 85:77 (18:22, 23:16, 21:18, 23:21) и се нуждаят от само още един успех, за да се класират за финала в първенството за втора поредна година. Срещата започна по-добре за гостите от Самоков и в един момент те поведоха с 20:12 точки. 

До края на частта Левски Лукойл намали изоставането си, а във втората част домакините успяха и да поведат. Това се дължеше иа серията от нарушения, които бяха отсъдени срещу играчите на Рилски спортист, което доведе до серия от лесни точки за домакините. В началото на второто полувреме играчите на Константин Папазов вдигнаха оборотите и започнаха да отварят разлика, която постепенно премина границата от 10 точки.

Последният опит за обрат, който опитаха самоковци, бе в началото на последната четвърт, но разликата падна най-малко до 3 точки и в крайна сметка Левски Лукойл вече води с 2:0 в серията. Най-резултатен за победителите в мача бе Патрик Рембърт с 16 точки. Калоян Иванов прибави 15, Божидар Аврамов завърши с 14, а Христо Захариев и Деян Иванов отбелязаха 13 и 12 съотеветно.

За Рилски спортист Златин Георгиев бе най-полезен с 22 точки, още 18 вкара Юджийн Харис, а с 15 приключи Мартин Маринов. След края на срещата треньорът на гостите Людмил Хаджисотиров изказа, макар и завоалирано, претенциите си към съдийските отсъждания, докато треньортът на Левски Лукойл Константин Папазов бе доволен от победата и я отдаде на по-голямата класа на тима си./БТА