Левски Лукойл победи Берое (Стара Загора) със 70:61 (16:17, 19:5, 19:27, 16:12) и спечели Купата на България за мъже за 13-и път в своята история.

Двата отбора изиграха оспорван мач в "Асарел Арена" в Панагюрище, но "сините" показаха по-добра игра в последните минути и триумфираха с Купата на страната за първи път след 2014 година насам.

В хода на мача играчите на Берое наваксаха изоставане от 20 точки, но не успяха да стигнат до обрат в края.
Старозагорци започнаха отлично мача и поведоха с 15:4, но настъпи спад в играта им и след серия от 14:2 в началото на втората част играчите на Левски Лукойл направиха 30:19. На почивката "сините" имаха аванс от 35:22. 

В третата четвърт преднината на Левски Лукойл достигна 20 точки - 47:27, но баскетболистите на Берое успяха да намалят изоставането си на 49:54 преди финалните 10 минути.

Отборът на Берое стигна до обрат след тройка на Николай Стоянов 58:57 седем минути преди сирената, но две по-късно с един наказателен удар на Деян Иванов Левски Лукойл поведе с 59:58 и удържа аванса си до края.
И двата отбора бяха подкрепяни от пълни трибуни със своите агитки.

Христо Захариев вкара 15 точки и спечели 10 борби за победителите, Божидар Аврамов завърши със 17 точки и 8 асистенции, Деян Иванов вкара 11 точки. Аврамов взе и приза за Най-полезен играч на финала.
Конър Франкамп с 21 точки и 9 борби беше най-добър за Берое, Александър Янев реализира 14 точки.

"Въпреки кризата, която е двупосочна, аз съм пристрастен и мисля, че ние с малко повече, но заслужавахме да спечелим. Те играеха на върха на риска. Искам да благодаря за невероятната атмосфера на феновете", заяви наставникът на Левски Лукойл Константин Папазов.

"Честито на победителите, заслужават си победата, но ние им я подарихме. Имаме 28 грешки и въпреки това малко преди края имаше равенство в резултата. Смятам, че ние имаме голяма заслуга за тяхната победа", коментира старши треньорът на Берое Любомир Минчев./БТА