Новите попълнения в състава на баскетболния тим Левски Лукойл - Дарил Брайънт и Неманя Милошевич, са готови за финала за Купата на България за мъже.

Левски Лукойл и Рилски спортист излизат един срещу друг в спора за трофея на 3 март от 17.30 часа в ДКС във Велико Търново.

Днес възпитаниците на Константин Папазов проведоха открита последна тренировка в зала "Универсиада" преди заминаването си утре за Велико Търново.

Американският гард Брайънт и черногорското крило Милошевич тренират със "сините" от няколко дни.

30-годишното Милошевич познава добре българската баскетболна действителност, след като през сезон 2012/13 и 2013/14 игра в тима на Ямбол.

"Чувствам се добре. От 3-4 дни тренирам в отбора. Имам малко време, за да се подготвя с останалите играчи, но се надявам да спечелим Купата. Играл съм срещу български отбори в последните 3-4 сезона и познавам българската Лига и българските играчи. Аз съм 100 процента готов и мисля, че мога да помогна на отбора. Всички играчи са добри и като хора и като баскетболисти и има добра химия в тима", заяви Милошевич.

При "сините" пък Брайънт се събира отново в един отбор с центъра Кийт Клентън. Двамата играха заедно в гръцкия ПАОК през миналия сезон.

"От 4-5 дни съм тук. Страхотна възможност е за мен да дебютирам във финал за Купата. Ще се опитаме да спечелим. Със сигурност аз съм готов за този мач", каза американският баскетболист./БТА