Левски Лукойл победи Берое с 85:76 (23:17, 25:20, 21:21, 16:18) и се изравни отново с Балкан на върха в класирането на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), след като ботевградчаните надвиха Черноморец в петък.

Остин Прайс отбеляза тройка и Берое поведе с точка в средата на първата четвъртина, но Левски Лукойл отговори ударно. Христо Захариев върна тройката само 12 секунди по-късно, а Брендън Йънг и отново Захариев от далечно разстояние донесоха огромна преднина за "сините". Те позволиха на Берое да се доближи на четири точки през втората четвъртина, но Куан Чийтъм наниза още една тройка за 28:21 и Левски Лукойл увеличи преднината си на полувремето до 11 точки.

Третата четвъртина завърши 21:21 и "сините" започнаха последната с огромен аванс, който Берое успя да стопи само до девет точки. Загубата остави старозагорците на две точки от лидерите Левски Лукойл и Балкан.

Двама от "сините" завършиха мача с дабъл-дабъл, след като Йънг отбеляза 20 точки и записа 11 асистенции, а Захариев вкара 17 и спечели десет борби. Двамата отбелязаха и по три тройки. Реджър Дауел пък вкара 19 точки за Берое.