Отборът на Левски стартира с победа двубоите си от третия етап на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). В първа среща от втората шестица на шампионата „сините“ надиграха Академик (Пловдив) с 91:82 (21:22, 25:25, 24:20, 21:15) като гост. По този начин столичният тим вече е с баланс от 7 победи и 16 поражения, колкото има и съставът на Академик. 

Двубоят в зала „Сила“ започна с поделено надмощие, като нито един от двата отбора не успя да отвори сериозна разликата в резултата, а краят на първата част дойде при само точка аванс за Академик – 22:21. 

В началото на втората четвърт „сините“ бяха по-агресивни в играта под коша и това им помогна да натрупат преднина от 6 точки при 37:30. Постепенно обаче пловдивските „студенти“ намериха точността си при стрелбите от далечно разстояние и бързо стопиха изоставането си. Така на почивката играчите на Йордан Янков отново водеха само с точка – 47:46.

След паузата двата състава продължиха равностойния сблъсък помежду си и стояха близо в резултата с честа смяна на водачеството. Така се стигна до последната минута на третата четвърт, в която Асен Великов и Лъчезар Димитров вкараха две поредни тройки за Левски  и столичният тим влезе в последната част с 3 точки преднина при 70:67.

Последната четвърт стартира с още един успешен опит от дистанция за Димитров и точка от наказателната линия за Великов след техническо нарушение на Йордан Янков. Последва още една точна стрелба за 2 точки на Лъчезар Димитров и така Левски отвори най-голямата разлика в двубоя от 9 точки – 76:67. „Сините“ задържаха аванса си и след поредица от грешки в нападение за домакините играчите на Димитър Ангелов поведоха с 84:71 5:22 минути преди финалната сирена. Това се оказа ключово за изхода от сблъсъка, тъй като пловдивските „студенти“ не съумяха да наваксат изоставането си до края и регистрираха трето поражение от този съперник през настоящия сезон - 91:82 в полза на Левски.

Най-резултатен за успеха на „сините“ стана Димитър Маринчешки с 24 точки, а по 15 добавиха Асен Великов и Лъчезар Димитров. 

За Академик Ренел Къмингс реализира 23 точки, а Джъстин Маккол направи „дабъл-дабъл“ от 17 точки и 10 борби. / БТА