„Като за първи мач в моята кариера като старши треньор, няма да крия, че бях притеснен. Аз обаче имам пълната подкрепа на ръководството на Лукойл Академик в лицето на г-н Валентин Златев и г-н Тодор Стойков, както и на легенда като Петко Маринов и това ми помогна да се успокоя в хода на срещата”, коментира новият старши треньор на баскетболния Лукойл Академик Георги Давидов след дебюта си и победата над Ямбол в Правец със 112:81 точки в мач от 8-ия кръг на Националната баскетболна лига.

„Много ми помогнаха и всички момчета, моите помощници Йордан Янков и Иван Коцев, както и всички мои играчи, които застанаха зад гърба ми и ми дадоха кураж. На тях също благодаря от сърце", заяви Давидов след мача”, добави Давидов, цитиран от nbl.basketball.bg.

„Спечелихме мач срещу корав съперник, който аз безкрайно уважавам и винаги съм уважавал още от състезателните си години. Ямбол е клуб, с който е свързана голяма част от баскетболната история на България и винаги съм имал особени сантименти към този отбор. Да не говорим, че начело на Ямбол е друга легендарна фигура в лицето на Иван Чолаков, който ме кара да изпитвам още по-голям респект и към него, и към усилията, които всички играчи в Ямбол полагат, дори и в такива трудни времена за тях да се борят винаги мъжки, до последно и да знаят как да бранят честта на своята баскетболна школа”, каза още новият наставник на шампионите.

В следващия, 9-и кръг на НБЛ отборът на Лукойл Академик гостува на Левски на 9-и декември, събота от 16.45 часа в зала „Универсиада” в София.