Черно море постигна повече от убедителна победа над Лукойл Академик в Мач №3 от полуфинала на мъжкото баскетболно първенство, с 91:65 в зала "Христо Борисов" във Варна. Така "моряците" намалиха изоставането си в серията на 1-2 и на 16 май могат да я изравнят при нов успех у дома.

Невероятните за мъжки професионален отбор 30 грешки не дадоха никакъв шанс на Лукойл Академик, като вицешампионите имаха и доста слаба стрелба.

Седем баскетболисти на Черно море записаха по девет и повече точки за победата, а до последните минути в игра се появиха почти всички състезатели от пейката. Въпреки травмите, които продължават да ги мъчат, и Станимир Маринов игра 23 минути, и Милян Пупович бе на терена 14.

За Лукойл абсолютно всички, записани в списъка, влязоха в игра, и вкараха поне по две точки, но единствено Дий Браун и Тери Смит имаха двуцифрен актив, а и двамата имаха по осем грешки.

Черно море водеше още от първата част, до почивката вече имаше аванс от 22 точки, а най-голямата разлика стана в края на двубоя, 30 точки в полза на "моряците".

Милош Коматина вкара 15 точки за Черно море, Лени Даниел добави 14, 11 вкара Милян Бочка, по 10 - Асен Великов и Станимир Маринов, а по девет - Милян Пупович и Николай

Стоянов. Станислав Славейков и Пламен Алексиев се отчетоха съответно със 7 и 6.

С 16 точки най-резултатен за Лукойл бе Дий Браун.