Тимът на Берое записа втора победа над Черно море Тича в първенството на Националната баскетболна лига. След успеха у дома в средата на октомври, тази вечер баскетболистите на Берое спечелиха с 86:63 точки и във Варна. Така старозагорци вече имат шест победи в шампионата и запазват второто си място във временното класиране на първенството.

Първи минути с екипа на Берое записа пристигналият в средата на седмицата американски гард Брандис Райли Рос. Той се появи в края на първата четвърт и се отчете със 7 точки, 2 борби и 3 асистенции.

Старозагорци не позволиха на съперника им да спечели нито една от четирите части на двубоя. В края на първите 10 минути разликата между двата тима бе пет точки – 26:21. Четири минути след началото на втората обаче авансът на Берое стана двуцифрен – 34:24. Надеждите на домакините все пак останаха живи, след като на полувремето авансът на „зелено-белите“ бе само седем точки – 46:39.

След почивката обаче Берое демонстрира добра стрелба и концентрация и успя да увеличи аванса си до 11 точки в третата част и да доиграе спокойно срещата в последните 10 минути. Последната четвърт започна със серия от 8:2 в полза на старозагорци, което окончателно сложи край на интригата в двубоя.

Общо петима играчи на Берое завършиха с двуцифрен точков актив – Омари Гудул, Тихомир Желев, Шейн Гибсън, Аарън Джоунс и Пламен Алексиев. Успехът бе първи за „зелено-белите“ след две поредни поражения – срещу Балкан (Ботевград) в първенството и Башкими (Призрен) в Балканската лига.

Следващият двубой на Берое в първенството е на 22 декември, когато в Стара Загора ще гостува Левски. Срещата е от 19.00 часа в зала ДЗУ. /БГНЕС