Баскетболният сезон започна с огромна изненада. Хегемонът Лукойл Академик загуби в спора за Суперкупата от Берое и тръгна с фалстарт в кампанията след 85:86. А началото на този двубой беше дадено от легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев, който е лице на кампанията "Жълти стотинки".

Мачът започна по искания от "студентите" начин и началото му не предвещаваше завършека. Те дръпнаха с 10:2, а авансът им методично се увеличаваше, за да стигне 12 точки в края на частта - 31:19. 

Но старозагорци показаха дух. Те отвърнаха със серия от 10:0 на старта на втората част, а впоследствие я проведоха изключително силно, за да се доберат до равенство 42:42 преди голямата пауза в двубоя. 

Това направи остатъка от двубоя изключително интригуващ. В средата на третата част Берое стигна до пълен обрат и поведе за първи път в срещата. След това играта вървеше кош за кош, а преди решителната четвърт тимът от Стара Загора водеше с пет точки.

Подемът в играта на Берое продължи и през последната част, като малко след началото й тимът поведе с 10 точки. Шампионите обаче направиха серия от 12:3 и се доближи само на точка от своя съперник.

Това доведе до изключително драматични последни минути. Малко преди края резултатът стана равен за 85:85. След това Христо Николов изпусна от тройката и по всичко изглеждаше, че мачът ще бъде пратен в продължение.

При оставащи 3.3 секунди обаче Далтън Пепър фаулира Алекс Дейвис. Той вкара първия, но пропусна втория наказателен удар, а до края Лукойл не успя да отбележи и мачът завърши.

Най-добър за Берое беше Алекс Дейвис, който отбеляза 33 точки. Александър Янев завърши с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби. С 14 точки остана Джош Паркър. Много силен мач за Лукойл Академик изигра Антъни Рафа, който отбеляза също 33 точки. Христо Николов вкара 26, 15 добави Далтън Пепър, а Кийт Клантън се отчете с 13.