Берое записа много важна победа у дома в НБЛ. Старозагорци спечелиха с 94:90 (29:16, 21:21, 21:16, 23:37) у дома срещу Балкан.

Мачът беше интересен и драматичен до края, като домакините започнаха силно двубоя и доминираха на терена, а късният щурм за обрат на Балкан се оказа недостатъчен. Драмата обаче се запази до края, като разликата бе свалена в последните минути и гостите имаха шанс за пълен обрат до последните секунди.

В състава на Берое за този мач се завърна Седариан Рейнс. Джеймс Гавин изигра много силен мач и наниза 30 точки за успеха, като записа и 6 грешки. С 19 се отличи националът Николай Стоянов, като той хвана и 7 борби. 12 точки записа Дерик Джийн, а Брейди Роуз - 11.

За гостите от Балкан Давонта Джордан завърши с 18 точки, 18 записа и Дарко Балабан, 15 плюс 10 борби - капитанът Димитър Димитров, а 10 - Божидар Аврамов. На асистенция от дабъл дабъл бе Сияни Чеймбърс - 13 точки и 9 завършващи подавания. Това е шеста победа за Берое, като тимът има и пет поражения до моменти. В следващия кръг старозагорци са гости на Академик Пловдив. Поражението е четвърто за Балкан за сезона. В следващия си мач "зелените" посрещат Черно море Тича, но преди това имат почивка.