Баскетболистите на Рилски спортист посетиха самоковското училище "Станислав Доспевски". Там те показаха Купата на България спечелена във финала с Левски Лукойл, игран на 3 март във Велико Търново.

Играчите се снимаха с децата от началното училище, раздадоха автографи и отговаряха на въпроси свързани с тренировките и баскетбола като цяло.

Интересът към гостуването на играчите на треньора Людмил Хаджисотиров беше огромен, а подготовката за визитата на високо ниво. Децата очакваха баскетболистите строени по класове в двора на училището, а не малък беше броят и на родителите, дошли да снимат малчуганите с любимите им играчи.

Приветствие към отбора направи директорът на училището Камелия Асенова, която по-късно даде думата на треньора на тима Людмил Хаджисотиров и на капитана Йордан Бозов.

Те благодариха за показаното гостоприемство и отправиха от своя страна апел към малчуганите да спортуват повече. Да играят баскетбол без значение къде - в училище, на улицата или в тренировъчната зала, за да разберат, че веднъж започнеш ли с играта, оставаш запленен от нея за цял живот.

Гостуването на тима продължи във физкултурния салон на училището, в който баскетболистите бяха изненадани от мажоретен състав и ръчноизработени плакати и украси. Имаше и специална програма, която включваше народни танци и демонстрация на спортни умения от страна на възпитаниците на НУ "Станислав Доспевски".

След края на тържеството баскетболисте от Рилски спортист обещаха на малчуганите да се върнат отново в училището при първа възможност, а те от своя страна да бъдат в залата и да ги подкрепят в предстоящите домакинства от шампионата и плейофите на страната.