Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски заяви, че тимът му е показал на какво е способен при победата над шампиона Балкан в София със 78:72 в среща от третия кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). "Червените" записаха първа домакинска победа в елита след 13-годишна пауза.

"Показахме това, на което сме способни. Получиха се хубави неща. Доста се готвихме за мача. Атмосферата помага много. Освен радостта от победата, има много, много работа. Със сигурност такава победа вдъхва увереност. В първия мач бяхме на 10 дни подготовка, чисто нов отбор и беше логично да загубим", коментира Барчовски, който бе притеснен от травмите, които получиха Венцислав Петков и Алекс Симеонов.

"Тепърва ще разберем каква е ситуацията с контузиите", добави наставникът на ЦСКА веднага след мача.

На въпрос за силното представяне на Андрей Иванов, Росен Барчовски каза: "Той още на Европейското много ме радваше и не случайно е тук в ЦСКА. Той има страхотни качества. И на него му липсва самочувствие, но видяхте днес като му дойде какви неща може. Днес поигра повече на една позиция, която му е натурална - четири. Ние в националния и тук в България го ползваме на позиция пет. Много съм доволен, че направи такъв мач точно срещу Балкан. В Самоков ще ни е много трудно."

Старши треньорът на "червените" смята, че съставите в НБЛ този сезон са с изравнени сили: "С просто око се вижда, че отборите са много по-равностойни. Това е добре за баскетбола", заяви Барчовски.