Шампионът на България - Балкан, подсигури второто си място в класирането на НБЛ, след победа срещу Левски с 83:71 (14:17, 19:12, 26:15, 24:27). Сблъсъкът от 15-ия кръг на първенството се проведе в столичната зала “Триадица”.

В групата на Балкан не бяха някои от ключовите фигури на тима като Христо Захариев, Илиян Пищиков и Калвин Годфри. Начело на Левски днес пък беше Божидар Гьорев, тъй като старши треньорът Димитър Ангелов изтърпява наказание.

Двата тима предложиха нискорезултатен и равностоен сблъсък през първото полувреме. Балкан удари първи със серия от 7:14 на старта на двубоя, но след това домакините отвърнаха със серия от 12 поредни точки, за да си спечелят водачеството при 19:14. Постепенно обаче ботевградчани се окопитиха и намалиха щетите от получения удар, като след кошове на новото си попълнение Димитър Маринчешки и капитана Димитър Димитров тимът си спечели четири точки аванс на полувремето при 29:33.

start-photo.bg
39 снимки

След почивката дойде големият момент за “зелените”. Тимът започна да действа все по-успешно в дефанзивен план, а в нападение Мануел Суарес и компания позволиха на тима си да дръпне в резултата с 13 точки при 38:51. До края на третата четвърт момчетата на Петър Златанович удържаха преднина от 15 при 44:59, като във финалния период гостите от Ботевград не срещнаха никакви проблеми да задържат натрупания си аванс и да триумфират с победата.

Димитър Димитров завърши с 19 точки и 7 борби за Балкан. Павлин Иванов приключи с дабъл-дабъл от 14 точки и 10 асистенции, Константин Тошков също се включи силно с 14 точки от пейката, Мануел Суарес добави 11 точки, 12 борби и 5 чадъра, а Никос Дипларос се разписа с 10 точки и 6 асистенции.