Балкан Ботевград измъкна трудна и сладка победа като гост на Рилски спортист в последния кръг на НБЛ за 2019 г. В "Арена Самоков" шампионите спечелиха с 94:93, въпреки че губеха с 11 точки в началото на четвъртата част.

Двубоят започна равностойно, но до края на първото полувреме домакините натрупаха аванс след феноменална стрелба от линията за три точки и над 70 процента успеваемост от далечна дистанция. 

През третата част статуквото се запази, но заради лични нарушения терена напуснаха последователно Дейшон Найт от Балкан и двамата високи в състава на Людмил Хаджисотиров - Йохан Захоре и контузения Игор Кесар. Така в края гостите се оказаха със сериозно предимство в подкошието, което се оказа от решаващо значение за крайния изход на мача.

Михайло Секулович завърши със 17 точки за победата. 15 добави Кени Хол, по 14 записаха Найт и Станислав Цонков, а 13 - Марко Радонич.

С по 22 точки за домакините записаха Брендън Браун и Екейвиър Джонсън. Браун наниза 4 от 6 опита за три точки, а Джонсън се отличи и с 9 борби. С 12 точки, 9 от които от тройката се отличи Тихомир Желев, а също с 3 тройки и 11 точки завърши Евгени Хаджирусев. В крайна сметка самоковци нанизаха 14 тройки от 31 опита, срещу само 5 от 15 на съперника.

В други мачове от кръга Академик Бултекс надви Академик София с 88:70, а Черно море спечели с 88:74 в Ямбол./БТА