"Момчетата ми дадоха увереност преди двубоя, бяха спокойни и вярваха. Говорихме си, че ако играем нашия баскетбол, няма да имаме проблеми. Видяхте и с каква мотивация започнаха. Смятам, че победихме напълно заслужено и доказахме, че сме по-добрият отбор. Добрата стрелба от тройката ни е оръжие и не ме учудва – в Ямбол трудно намирахме позиции, но сега се получи", коментира старши треньорът на Академик Бултекс 99 след класирането на тима за полуфиналите в Националната баскетболна лига.

"Не сме се съмнявали, че ще се класираме за полуфинал. В Ямбол обещах на феновете, че ще бием с 30 точки и затова държахме тази разлика. Направихме всичко възможно да не се изхабим психически в серията. Радваме се, това е била целта на клуба и на пловдивската общественост, но лично моите цели и тези на момчетата са доста по-високи. Сега ще играем по-освободено и се надявам да направим по-добри мачове срещу Балкан", каза още Николов след успеха над Ямбол в третия мач от четвъртфиналната серия.

"Тежък мач за нашия отбор. Поздравявам Академик Бултекс 99 и им пожелавам същата успеваемост и срещу следващите си съперници. Те имаха повече желание, но тяхната успеваемост от зоната на три точки ни разколеба. Не бяхме готови психологически да издържим на едно такова вкарване и оттам дойде някаква депресия в нашия отбор и грешки. Мисля, че спрямо бюджетите на клубовете след пето място, съм доволен. Може би една-две победи над по-силните отбори щяха да ме зарадват допълнително", сподели старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков.