Академик Пловдив победи Черно море Тича с 91:79 (20:16, 28:23, 19:18, 24:22) и се изкачи на шесто място в генералното класиране на Националната баскетболна лига. След шест кръга варненският тим пък е на предпоследната осма позиция, но само с точка зад днешния си домакин.

Академик и Черно море вървяха ръка за ръка в резултата през почти цялата първа четвъртина, но пловдивчаните се откъснаха при 18:14 с тройка на Томислав Минков 49 секунди преди края. Адриян Секулов пък собственоръчно увеличи преднината на Академик до десет точки в началото на третата част, след като в рамките на минута и 57 секунди отбеляза две тройки и вкара две стрелби под коша.

Академик задържа преднината си в следващата част и започна последната при 67:57. В нея пловдивчаните направиха серия от 12 безответни точки в рамките на по-малко от три минути и в крайна сметка спечелиха двубоя именно с тази разлика.

Академик завърши мача с отличните за баскетбола 42 процента вкарани топки от далечно разстояние (13 от 31), а работата беше отборна. Най-много тройки вкара Васил Бачев с четири, като той завърши и с 16 точки. Николай Николов пък бе най-резултатен със 17 точки и девет спечелени борби, а Томислав Минков също бе на крачка от дабъл-дабъл с 14/9.

Черно море вкара само седем срещу 13-те тройки на Академик, а най-добър мач за варненците направи Мартин Коцев с 15 точки, десет асистенции и девет борби. Мартин Йорданов също завърши с 15 пункта.