„Просто известно време може би нещата в България не са съвсем както трябва. Все пак аз съм със самочувствието, че играя в един от най-добрите отбори в България в последните години. Не сме случаен отбор“, обясни капитанът на Лукойл Академик Филип Виденов по повод дисквалификацията си по време на двубоя за Суперкупата на България срещу Рилски спортист и реакцията си срещу съдийските отсъждания.

„Трудно приемам такива неща и съм капитан на отбора, ако някой трябва да направи нещо, трябва да съм аз. От едната страна се свирят едни неща, от другата – не. Те са добри съдии, познавам ги, просто някои неща така са направени“, добави Виденов.

За проблемите около организацията на мача, Филип Виденов заяви: „Притесняват ме разбира се. Дразнят. Предишната седмица беше същото. Случва се да има проблеми, но липсваше може би резервен план.“

„Искам да се извиня на публиката на Рилски спортист, понеже е чудесна публика. Накрая махнах към тях, което не трябваше да правя“, категоричен бе Филип Виденов и продължи:

„Духът в отбора е добър. Това е една от целите, които постигнахме. Да, не се класирахме за Шампионската лига, но продължаваме да играем в Европа. Мисля, че сме по-добри от другите отбори в групата си и може да продължим и по-напред. Поне това е голяма мотивация за мен лично.“