„Победата е страхотно ценна, защото ни оставя в играта. Победихме лидера в групата. Това трябва да ни донесе самочувствие. Всички тези неща са хубави, но не мога да се зарадвам, защото виждам как от шанс да спечелим мача с над 10 точки, ние не успяхме. Защо – пак е въпрос на анализ“, коментира старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев след победата над Енисей Красноярски с 85:81 точки след продължение в турнира за Купата на ФИБА Европа.

„Надявам се, когато трябва да изиграем нашия силен мач и това да е мачът, който евентуално ще ни класира в следващата фаза. Знам, че са тежки гостуванията, които не предстоят, но то и домакинствата не бяха леки. Сметки не можем да правим. Не съм гледал другите групи, защото ще подготвя момчетата да отидем да печелим оставащите два мача. Сега нищо не смятаме“, заяви още Тони Дечев, а по повод представянето на американеца Чад Тимбърлейк, треньорът каза:

„Забелязвам промяна и днес отново му дадохме шанс. Продължаваме да разчитаме на това момче. Знам, че ще дойде и неговият мач, и ще помогне още повече. Виждате особено при младите напрежението си играе ролята. Радвам се за Павлин. Надявам се и другите момчета чрез тези мачове да добият самочувствие.“