Заради счепена костица в глезена състезателят Николай Стоянов пропусна доста мачове за Черно море порт Варна. Той сподели в интервю за Гонг, че се надява до 2 седмици да може да се включи в баскетболните занимания и за плейофите да е в оптимална форма.

- Ники доста време остана извън игралното поле, кога да очакваме да се завърнеш?

- Да доста време стана. Аз мислех, че ще е около месец, а те станаха  два, че и повече. Надявам се до две седмици вече да мога да се включа в тренировките, а за плейофите да бъда в оптималната си форма.

- Отстрани как се чувстваш като гледаш, че отборът играе, а ти не можеш да помогнеш?

- Тежко е отстрани, като знаеш, че не можеш да влезеш в игра и да помогнеш. Много тежко се чувствах на купата, а и сега. Всеки един мач е изпитание за мен, като гледам само отстрани.

- Мнението ти за предстоящия мач с Ямбол?

- За разлика от миналата година, тази те не са чак толкова тежък съперник, успяваме да ги преодолеем със защита и спокойствие в нападение. Надявам се по този начин да се справим с тях и тази събота.

- С Лейзър как ще се справите?

- Лейзър, колкото е да е в голям плюс на отбора, толкова е и в минус. Това е така, защото основна той обича само да държи топката и не дава опции на съотборниците си, които са доста добри като индивидуалности.

- Смяташ ли, че можете да се преборите да влезете в първите четири?

- Играем докрай във всеки мач за победа. Каквото се случи такова. Не се притеснявам, сигурен съм, че и момчетата не се притесняват от нито един от съперниците по пътя към четворката, а да се надяваме, че и в тройката ще влезем.