„Идват вече тежките мачове. И Балкан и Рилски Спортист, и Лукойл Академик са много сериозни отбори и няма да ни е никак лесно. Тази контузия на Пупович дойде в доста неподходящ момент и предполагам, че той трябва да я преодолее. Знам, че няма да му е лесно, че трябва да стисне зъби, но мисля, че това е такава болка, която би могла да се преодолява. За нас няма да е оправдание дали той е игра или не, макар че е важна фигура в отбора ни. Трябва да направим всичко възможно за да се представим възможно най-добре и да вземем по някой от трите мача”, коментира в интервю преди мача с Балкан заместник председателят на Черно море порт варна Симеон Варчев.

Запитан къде Черно море има най-големи шансове да победи-в Ботевград, Самоков, или Правец той не се нагърби с кокретна прогноза. „ Не бих могъл да отговоря. И трите отбора са силни, въпросът е нашите кога ще са мобилизирани. Иначе аз смятам, че тази година ние имаме много добър отбор. Имаме много добри играчи. Надявам се да се представим по най-добрият начин, за да влезем в плейофната серия с по-високо самочувствие. Иначе не вярвам да отидем кой знае колко напред в класирането”.

На въпроса дали очаква да се получи здрав мач с Балкан, Варчев отвърна: „Мисля, че мачът ще бъде оспорван. Нашите няма да отидат да се разхождат в Ботевград. А това, че Балкан ще бъдат мобилизирани е ясно - нов треньор, нова ситуация, имат и да си връщат и така нататък.  Къде ни е предимството ли? Смятам, че сме по-уравновесени по линии. Ние във всички линии имаме много добри играчи, докато те на някои имат много добри, на други не толкова”, каза Варчев.

Запитан дали подготовката на Черно море е проведена така, че пикът на формата на играчите да е в плейофната фаза, заместник председателят на клуба отвърна: „Разполагаме с опитен треньор и се надявам да може да направи така, че по време на плейофите да сме в най-добра форма”. Варчев сподели, че отъстващият заради контузията Ники Стоянов гори от нетърпение да се завърне в игра. Според него той доста е скъсил периода на възстановяване и ще влезе по-рано в игра.

Симеон Варчев разкри и подробности около разговора, който проведе с бившия състезател на тима Александър Янев: „Аз имам навика да поддържам връзка с бившите ни състезатели, или поне тези, които искат да контактуват с нас. С Янев не бяхме се виждали, откакто замина за Австрия. Сподели ми за ситуацията в клуба му, за баскетбола в Австрия. Говорихме и за плановете му за в бъдеще.  Сашо е прекрасен като състезател и човек. Радвам се за него, тъй като той направи една добра година в Австрия. Тимът му стана носител на купата на Австрия, а той самият има сериозен принос за това”.