„Щастлив съм за момчетата. Най-важното е отборната игра и концентрацията, която имахме. Надигравахме се с Лукойл с чист баскетбол. Това обаче не значи, че сме по-добър отбор от тях. Днес успяхме. Ние като широчина на състава имаме възможност да се надиграваме с тях“, коментира старши треньорът на новия носител на Купата на България по баскетбол Берое – Любомир Минчев.

Мъжкият баскетболен отбор Берое спечели историческа първа Купа на България. При дебютното си участие на финал в надпреварата старозагорци надделяха категорично над държавния шампион Лукойл Академик със 78:62 точки.

Тони Дечев и Любо Минчев

източник: LAP.bg, Агнес Методиева

„За мен тази Купа е изключително ценна, защото, когато дойдох, отборът беше последен. Сеага сме с Купата. Това не е само моя заслуга. За мен това ще е допълнителен стимул за децата от града да тренират баскетбол“, сподели Любо Минчев и добави:

„Трябва да отчетем и фактора, че в Лукойл винаги има напрежение. На нас това ни помогна. Но навсякъде има напрежение. Има един рай – в Стара Загора. Всички спортно-технически решения за селекция са с моя последна дума и никой не ми се меси в работата. Това за мен е един рай.“

„Работя с едни изключително добри момчета, като характери, като хора. Няма сърдене след критиката, която отправям“, каза още Минчев.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения аудио файл!