Заместник председателят на БК Черно море порт Варна Симеон Варчев не се притеснява, че на четвъртфиналите в турнира за купата на България варненци се изправят срещу силния тим на Балкан. „Моряците” имат амбицията да се представят по най-добрия начин тази година и според него, ако искат да вървят напред, който и да им се падне трябва да побеждават. Варчев смята, че тимът има сили и възможности да спечели купата.

Как бихте коментирали съперника на Черно море порт Варна на четвъртфиналите за Купа България?

-Отборът на Балкан през тази година е силен. Във Варна ги победихме с много късмет, а в първия мач допуснахме загуба. Тези мачове обаче нямат нищо общо, тъй като купа България е много специфично състезание. Побеждаваш-продължаваш, загубваш-отпадаш и нямаш време за поправка. Ние се готвихме изключително сериозно. Надявам се да се получи един много сериозен мач.Ако искаме да вървим напред, който и да ни се случи, трябва да побеждаваме. Ние имаме амбицията през тази година да се представим по най-добрият начин.

Има ли здравнословни проблеми в тима?

-За съжаление болестите по хората ходят.Първо Николай Стоянов счупи крак и е извън строя. Той беше един от основните ни състезатели. През сидмицата Станимир Маринов имаше проблеми, сега американецът Лени е с проблеми. Има оплаквания, но когато първият съдийски сигнал бъде даден трябва да забравим за всякакви болежки и да дадем всичко от себе си.

Как се стигна до привличането на Милиян Боцка?

-Оголихме се в тази линия, дори станахме и по-малко състезатели от 10 в един момент. Изборът за Боцка бе на треньора Драган Баич. Аз специално много го харесах. Срещу Лукойл като за първи мач игра много силно. Силен е физически и технически, много опит има, разбира я играта. Той е много сериозно попълнение в нашите редици.

Милян Пупович е ключов състезател за отбора, въпреки че в последните мачове не е в оптималната си форма. Той е готов да се раздаде на макс за купата и все пак предвиждате ли разговори с него?

-Аз вече имах доста разговори с него. Имаха някакви проблеми с треньора и мисля, че ги решихме. Пупович е много сериозна, важна фигура за нашия отбор. Разчитаме на неговия опит и да даде всичко най-добро от себе си.

Ясно е, че Черно море ще преследва Купата, но какво е предимството на отбора пред останалите в тази борба?

-За почти всички постове имаме по двама, някъде и по повече играчи. Добър колектив сме. Организацията в клуба е добра. Смятам, че имаме сили и възможности да спечелим купата.

Случаен ли е фактът, че Черно море най-рано отиде в Плевен и на практика ще имате най-много тренировки в залата до първия си мач в сравнение с останалите?

-Иска ни се като започне мачът утре вечер в 19 часа да сме все едно в собствената си зала и да сме свикнали с нея.