„Смятам, че засега си намирам мястото на тази нова система тук. Ще видим как ще е в следващите мачове. Във всеки двубой се опитвам да се представя на 100%. Нямам обяснение за наказателните. Тренирам, стрелям и ето преди два дни стрелях 250 от 275. Това са само 25 изпуснати, а в едни мач срещу Рилски изпуснах 8 или 10. Въпросът с наказатените удари е по-скоро психологически“, коментира пред Гонг сръбският център на Черно море Порт Варна Милян Пупович.

Варненци гостуват на вицешампиона Лукойл Академик в събота вечер от 18 часа в Правец в мач от поредния кръг на Националната баскетболна лига. В останалите срещи Рилски спортист е домакин на Балкан, Спартак Плевен примеа Ямбол, а Берое играе с Черноморе. Всички двубои са на 14-и февруари.

„През миналата година бях по-спокоен в своята работа. Имах труден сезон. Смених отбора. Знаете какво е положението в Левски. Всичко това се отразява. Тук програмата ни не е толкова натоварена като в Левски. Там имахме 2-3 мача на семица. Тук няма как да съм изморен“, каза още Пупович и продължи:

„Имахме добър мач срещу Лукойл. Играхме добре 30 минути и изгубихме мач, който трябваше да спечелим. И липсата на опит оказва влияние. Сега ще се опитаме отново да дадем максимума от себе си. Нашата цел е да се готвим за сериозните мачове и да оправим някои неща, които ни затрудняват.“

Попитан за предстоящия жребий за Купата на България, Милян Пупович отговори: „За нас в момента всеки съперник е труден. Ние не правим сметки кой е лесен или не. Всеки съперник е тежък за нас и трябва да бием всички, ако искаме да направим нещо.“