Да бъде въведен таван на заплатите и в Националната баскетболна лига по подобие на този в НБА е едно от предложенията, направени от Берое по време на Общото събрание на лигата преди седмица. Това призна в следобедния блок на Дарик Стара Загора председателят на Управителния съвет на старозагорския клуб Васил Кифев.

„Трябва да се разберем, че по този начин, по който я караме, няма как да имаме приходи. Фактически приходите от Лигата не може да бъдат 0 лева. Всеки един лев за нас е скъпоценен и най-редовно го поставям този въпрос на събранията. Много трудно се случва да има резки движения и промени“, коментира Васил Кифев и продължи:

„Направих някои предложения. Има и непопулярни, които засягат по-платежоспособните проблеми. Например таван на заплатите. В момента имаме един отбор, който е в състояние да привлече всеки един баскетболист. От друга страна Лукойл има европейско участие и ако ги лишим от конкурентоспособност пак няма да е добре. Общо взето доста дискутираме напоследък. Трябва да бъде откровени и да кажем, че реално при подрастващите резултат няма. При децата нещата са доста тежки. Не случайто всички национални отбори са в дивизия В. Реално никой няма желание да развива баскетболисти. Това е огромен проблем, който федерацията трябва да разреши.“