Капитанът на Черно море Порт Варна Асен Великов обясни още съществуващите шансове на тима за третото място в редовния сезон в Националната баскетболна лига.

То ще размине варненци на евентуален полуфинал с големия фаворит Лукойл Академик. До края на редовния сезон Черно море има още един мач с Лукойл, и среща със Спартак Плевен преди това.

"Третото място минава през задължителни две победи, и загуба на Рилски спортист в Ботевград. Докато има теоретични шансове, ние вярваме, и ще се опитаме да го извоюваме. Дори и да не стане, за нас е добре, че сме в четворката преди плейофите. Вече в плейофите, зависи срещу кого ще играем, и дано да покажем същото желание и дух, което показахме на Купата на България," заяви Великов.

За победата в Самоков, дала шансове на Черно море за третото място, той обясни: "Това бе първият мач, в който започнахме много силно от началото. Досега винаги през първото полувреме изоставахме, и трябваше да догонваме. Този го започнахме по най-добрия начин, в защита, вкарахме и много. Вярвам, че решаващ беше нашият подход към мача, и някои играчи на Рилски натрупаха бързо нарушения, което не им позволи да покажат потенциала си."

За последните две срещи от редовния сезон, Асен каза:

"Лукойл играе винаги за победа, няма как да се отпуснат или да отпишат някой мач. По-скоро може би самите играчи няма да са толкова мотивирани, но не мисля, че ще играят леко, или ще ни подценят."

"Надявам се да е по-лек мачът със Спартак. Това зависи от нас. Вярвам, че няма да подценим Спартак Плевен. Надявам се да го изиграем на добро ниво, и всички момчета от отбора да влязат, някои от по-младите чакат този шанс. Трябва да започнем добре, и да си го направим по-лесен мача."