Баскетболистът на ЛукОйл Академик Харис Муйезинович разкри в интервю за официалния сайт на купа УЛЕБ, че иска да спечели за втори път титлата в тази надпревара. Босненецът похвали съперника на българските „студенти” в предстоящите осминафинални срещи с Динамо Москва.

„Започнах сезона малко по-късно, защото претърпях операция това лято и ми беше нужно време за възстановяване. Сега физически съм готов за игра. Всички очакваха да се представим добре срещу Вентспилс, дори и когато не се представихме много убедително в първия двубой срещу този отбор. Бяхме доста напрегнати във втората среща, но ние наистина се представихме добре и продължихме напред в турнира”, сподели Харис Муйезинович.

„Целта ни беше да се класираме, за да стигнем до тази фаза на купа УЛЕБ. Постигнахме това и сега сме изправени пред Динамо Москва, което само по себе си е истинско предизвикателство за всеки баскетболист, както и за мен самия”, добави босненското попълнение в ЛукОйл.

Харис Муйезинович похвали играчите на руския съперник, като заяви: „В Динамо има момчета, с които съм играл, като Милош Вуянич, Дмитрий Домани и Робертас Явтокас. С Явтокас спечелихме титлата в купа УЛЕБ през 2005 година с Лиетувос Рирас, а сега ще ми е интересно да играя срещу него. Това ще ни се случи за първи път. Чух, че се представял много добре и затова съм развълнуван. Динамо има чудесен отбор и треньор”, добави баскетболистът на ЛукОйл Академик.

„Отборът вече постигна много, но играчите ни все още са гладни. Бях много удивен от отношението на баскетболистите на този тим. Всеки от тях иска колкото може повече и никой от нас не понася загубата. Искам да спечеля купа УЛЕБ. Правил съм го веднъж, но искам да го сторя още веднъж”, добави Харис Муйезинович.