Монтана 2003 победи Лукойл Нефтохимик с 86:69 и изравни плейофната серия от полуфиналите в женския баскетболен шампионат на 1-1. С успеха си момичетата на Славко Димитров показаха, че не случайно са носителки на Купата на България. Те си заслужиха напълно трети мач в серията, който ще се играе в Бургас, а победителят от него ще бъде финалист в първенството.

Монтана изигра страхотна първа част, с която всъщност си спечели мача. В нея домакините отбелязаха 31 точки срещу само 10 от страна на Лукойл Нефтохимик. Бургазлийки направиха ужасно много грешки, а не можеха да разчитат и на много точна стрелба, която да компенсира поне малко.

Следващите три части бяха много равностойни, и завършиха съответно 12:15, 19:18 и 24:26, като в средата на третата четвърт преднината на Монтана стигна чак до 29 точки.

Великолепен мач за Монтана направи Вера Перостийска, завършила с 31 точки от прекрасен процент на успеваемост. Към актива си тя добави 11 борби и три асистенции.

Зоя Станоева реализира 16 точки, а Румяна Николовска – 13 за домакините.

За Лукойл Нефтохимик най-резултатни с по 16 точки бяха Даниел Катчър и Лори Неро.

Мач №3 е в зала „Бойчо Брънзов” в Бургас на 11 май от 18 часа. Утре пък е вторият мач от другата полуфинална серия между Дунав Еконт и Берое 07, в Стара Загора, като русенки водят с 1-0 победи и втори успех ще ги класира за финал.