Баскетболистките на Монтана и Левски излизат довечера в четвърти мач от полуфиналната серия за класиране на финала в родното женско първенство. „Сините” водят с 2-1 победи, но вчера паднаха при първото си гостуване в Монтана с 55:68 точки.

Четвъртият сблъсък е от 18 часа отново в зала „Младост”. Ако се стигне до изравняване на резултата в серията на 2-2 победи, то петият двубой ще се играе в петък, 8-ми април в зала „Универсиада” в София. В другата полуфинална двойка ЛукОйл Нефтохимик вече се класира за финала след 3-0 успеха над Дунав Русе.

При мъжете редовният сезон продължава с 24-я кръг, който стартира в петък. На 8-ми април играят Рилски спортист и Балкан в Самоков. В събота са срещите Левски- Евроинс Черно море и Спартак Плевен – Ямбол, а мачът Черноморец- ЛукОйл Академик бе отложен за 16-ти април, което е два дни след гостуването на шампионите във Варна на Черно море на 14-ти април.

Освен този мач, останалите от 25-я кръг в Националната баскетболна лига са на 11-ти април, когато Рилски спортист приема Черноморец, на 12-ти играят Ямбол и Левски, а на 14-ти е двубоят Балкан – Спартак Плевен.