Момчетата на БУБА баскетбол до 12-годишна възраст започват международно участие от днес. Те се намират в румънския град Търгу Муреш, където днес стартира четвъртото издание на турнира за купата на LPS – основния спонсор на местния тим. Освен българският тим, в състезанието ще участват още пет отбора с баскетболисти, родени през 1999 година. Това са два унгарски отбора – Фюрге Вашаш и Вашаш Гепардок от Будапеща, италианския Социал ОСА от Милано, както и два румънски – Дан Дачиян и Търгу Муреш, информира bgbasket.com.

Съставът на БУБА баскетбол в тази възраст (1999) е един от най-добрите в страната и убедително спечели с разлика всичките си срещи досега в междуобластното първенство на регион Витоша. В досега изиграните си 5 срещи БУБА победи всичките си съперници със средна разлика от 1 точки.

На турнира в Търгу Муреш баскетболистите на Емилия Кръстева стартират с мач днес от 12 часа срещу унгарския Вашаш Гепардок, а по-късно днес ще играят с Милано (18 часа).

В утрешната програма съперници ще бъдат двата румънски представителя – първо Дан Дачиян от 10.00 сутринта, а след това и домакините от Търгу Муреш в 18.00 часа. В неделя от 10.00 е последната им среща с Фюрге Вашаш. Закриването на турнира е по-късно същия ден.

На този турнир момчетата на БУБА баскетбол ще представят и новите си екипи, с които вече са облечени част от представителните отбори на тази школа.