Националният ни тим по баскетбол за младежи до 20 години завърши на трето място на приятелския турнира в Роан, който бе част от подготовката на отбора ни за Евро 2007.

Воденият от Иван Чолаков състав загуби в последния ден на надпреварата от силния отбор на Израел с 59:88, въпреки добрата първа част. Най-резултатен за България бе Любомир Лилов с 14 точки, а Дурчев вкара 10. Чавдар Костов, който онзи ден вкара 34 точки при победата над Литва, сега остана само с 4, а наставникът Чолаков му даде почивка през второто полувреме.

Отборът на Израел спечели турнира, след като надви и домакините от Франция. Те пък победиха Литва и завършиха втори.

„Водехме след първата четвърт, но после Израел ни надигра както в защита, така и в нападение. Много силен турнир, и четирите отбора са участници на Европейското в Словения и Италия. Радвам се, че играхме срещу такива съперници, за да видим къде са ни слабостите”, коментира треньорът Иван Чолаков пред bulgarianbasket.com и добави: „От друга страна не съм много доволен от нашата игра. Отборът все още се намира в начален стадий на подготовка, предстои и този втори турнир в Македония. Опитваме се да сработим състава. Все още обаче играем на приливи и отливи.”

Младежкият ни отбор се завръща в България довечера, а в четвъртък сутринта пътува за Македония, където ще участва в друг международен турнир с отборите на Хърватска, Словения и домакините.

Евробаскет 2007 започва на 6-ти юли в Словения и Италия, а ние сме в една група с отборите на Италия, Латвия и Грузия.