Националният ни отбор по баскетбол за мъже до 20 години, със старши треньора Иван Чолаков начело, ще се изправи срещу домакините от Латвия, Испания и Черна гора в Група С на Евро 2008 в Рига, което ще се проведе от 1 до 10 август.

Държавният ни тим по баскетбол за юноши до 18 години воден от Йордан Колев ще се конкурира със съставите на Латвия, Турция и Хърватия в Група D на Европейското първенство в Гърция от 25-ти юли до 3-ти август.

Кадетите ни до 16 години с Янко Янчев начело, които са в Дивизия B попаднаха в Група С заедно с Румъния, Англия, Словения, Кипър и Швейцария на предстоящия шампионат на Стария континент в Босна и Херцеговина от 15 до 24 август тази година.

Националният ни отбор по баскетбол за жени до 20 години, воден от Иван Лепичев, попадна в компанията на Литва, Украйна и Русия в Група С на предстоящото Европейско първенство в Италия от 11 до 20 юли тази година.

Представителният ни тим за девойки до 18 години с треньора Венцислав Гечев начело пък ще се изправи срещу Беларус, Русия и Испания в Група С на Евро 2008 в Словакия от 18 до 27 юли.

Кадетките ни до 16 години са в Дивизия Б, но пък България е домакин на шампионата на Стария континент от 8 до 17 август в Правец и Ботевград. Съставът ни воден от Борислава Мандур влезе в Група B заедно с Люксембург, Ирландия, Словения и Швейцария.