Националният отбор на България по баскетбол за мъже до 20 години записа втора победа над Израел в подготовката за Европейското първенство, дивизия Б в Австрия. Съставът ни воден от треньора Георги Младенов надви съперника си със 79:74 точки. Христо Захариев бе най-резултатен с 16 точки, а Александър Янев и Станислав Цонков добавиха всеки по 14 точки. Васил Кьосев завърши с 10 точки.

„По принцип съм доволен, защото горе-долу изчистих 12-те играчи, които ще участват на Европейското първенство в Австрия. Както е нормално, ние сме българи, не можем да играем два мача подред на едно ниво. В първия мач водехме с 19 точки и победихме с 10, но това си е балканският манталитет - в следващия мач да играем на друго равнище. Днес не съм доволен от доста неща, но се видя кой играч къде може да помогне. Мачът беше ранен, защото и нашият, и първият мач на Израел на Европейското са от 13.30 часа в Австрия. Утре ще играем още една контрола с Израел от 19 часа. После ни остава една седмица, в която да изчистим всички неща. Отборът е подготвен. Имаме добра информация и за противниците”, коментира старши треньорът Георги Младенов пред Гонг.

Българският младежки баскетболен тим е в група с Финландия, Португалия и Швейцария, а Еврошампионатът започва на 14-ти юли. Първият двубой на националите е срещу Португалия.