Младежкият ни тим по баскетбол ще гони връщане в А дивизия на Европейското първенство в Македония през юли. Водените от треньора Иван Чолаков баскетболисти са в група с домакините, Австрия и Унгария на шампионата, който стартира на 16 юли.

 

„Времето за подготовка е малко. Нашата основна цел е да се върнем в А дивизия, а това означава да сме между първите два тима. Няма да е лесно. Убеден съм, че момчетата, който селектирах са доста сериозни като хора и с достатъчно морално-волеви качества”, каза селекционерът.

 

„Доволен съм от старта на тренировките. В Б дивизия има отбори, които са нашето ниво. Това поколение има шанс да върне българския баскетбол в А дивизия на младежка възраст.”

 

„В момента имаме център, а гардовете са толкова много, че от 7 трябва да отпаднат трима или четирима. Горе-долу имаме състав, с който да постигнем целта си, независимо, че сме в една от най-тежките групи на Европейското. Имаме осем планирани контроли”, сподели селекционерът Чолаков пред Гонг при старта на подготовката.