Легендата на българския баскетбол Георги Младенов сподели, че се надява до края на месеца да има нов отбор. За последно Младенов бе начело на австрийския Аркадия, с който обаче се разделиха с началото на годината.

„Две години бях в Италия, една – в Австрия. В България няма как да се върна сега, всеки един отбор си има треньор и щаб. Имам едно-две предложения, но не са много сигурни. Надявам се до края на месеца да си намеря и аз отбор, защото не съм свикнал да седя със скръстени ръце, да пия кафета по цял ден и да си обикалям с приятели. Когато и синът ми беше тук, тренирахме по два пъти на ден и ми запълваше времето, но сега замина за Италия и единственото нещо, което правя сега, е да карам жена ми на работа“, коментира Георги Младенов, цитиран от bgbasket.com.

Борислав по стъпките на баща си - големия Георги Младенов

Георги Младенов разкри и очакванията си за новия сезон в баскетболното първенство у нас, както и сподели мнението си и за представянето на мъжкия национален отбор. „Надявам се по някакъв начин първенството ни да бъде интересно, да има много млади играчи, които да попълват националните отбори, тъй като там малко издишаме. Ние не сме Италия, Германия или Испания, малка страна сме, но преди години от пет Европейски първенства участвахме на четири. Жребият сега е благосклонен. Не мога да кажа, че трябва да се класираме на 100%, но имаме своите шансове. Ако ги използваме максимално, защо пък да не отидем и на Световно първенство“, категоричен бе Младенов.

Според него, Александър Везенков е играч с огромен талант, но изрази мнение, че всички останали национали също са дали максимума от себе си за класирането за световните квалификации.

Георги Младенов се върна и във времето, когато той беше треньор на мъжкия национален отбор. „Тези, които не успяха да преодолеят скандалите, направиха така, че аз да не съм треньор на националния отбор. Аз съм преодолял всичко много отдавна, широко скроен човек съм. Казах, че при мен няма да има дискотеки и напивания, защото е много просташко, докато отборът си ляга и се готви за мачовете, ти да отидеш и да пиеш до 5 сутринта. Ако някой иска да си изгладим отношенията, да дойде и да ми се извини. Аз на тях няма за какво да се извинявам. Даже не на мен да се извинят, а на отбора и на баскетболната общественост, защото двама от тях, когато бяхме в Холандия, не изтрезняха и още ги държеше махмурлука до края на мача. Мога да се извиня само на семейството си, че в последните години направих така, че те да страдат от това, че аз може би обичах повече баскетбола от тях“, заяви още Младенов.