Старши треньорът на Балкан Ботевград Георги Младенов, на който му предстои сериозен разговор за следващия сезон с ръководството на баскетболния клуб, вече мисли за селекцията.

Специалистът следи американец и нигериец, високи 212 и 208 сантиметра, а е набелязал и двама българи – 200 и 202 сантиметра, но не пожела да сподели имената им.

Един от най-перспективните играчи на Балкан Иван Лилов пък ще остане в тима, ако до 1-ви август не си уреди трансфер в чужбина. Лилов направи силен сезон и се очаква да попадне в разширения състав на националния ни тим. На гарда му предстои и участие в кампа за млади таланти на Reebok в Тревизо през лятото.

Самият Иван Лилов също е заявил желанието си да играе в Балкан и догодина, ако не подпише с чуждестранен отбор. „Пожелавам му успех, но лично мисля, че му трябват още 1-2 години на високо ниво тук”, коментира наставникът Младенов, който сподели и намерението на Балкан да задържи по-големия брат на Иван – Любо Лилов, както и да преговаря с Павле Болковац, Дуейн Мортън и Атанас Радев.