Лукойл Академик ще се готви в Правец за предстоящите финални мачове от Националната баскетболна лига. „Студентите” изгледаха вчерашната победа на Евроинс Черно море над Левски и вече чакат варненския тим в битката за трофея.

Откакто Георги Младенов пое състава на Лукойл Академик, баскетболистите му тренират почти непрекъснато в Правец, и явно лагерите се отразяват положително на състава. Шампионите не загубиха нито един двубой от полуфиналната си серия с Рилски спортист и е амбициран да стигне до титлата по безапелационен начин.

Първият мач от финалната серия между Лукойл и Черно море е на 28 май, а следващите срещи са съответно на 29 май, 2 юни, евентуални четвърти и пети мачове – на 3 и 5 юни. Играе се до три успеха от пет срещи, като първите две са в Правец, следващите две във Варна, а ако има последен пети двубой, той ще е отново в града на Тодор Живков.

Георги Младенов няма проблеми с контузени състезатели и всички се готвят на пълни обороти за защитата на титлата. "Ще тренираме тук до мачовете с Черно море. Варненци показаха характер и в мач с много напрежение и грешки, успяха да победят Левски и да ги отстранят. Ние не сме имали претенции с кого ще играем. Нашата основна цел е да станем шампиони и да защитим титлата си, без да има значение, с кого сме на финала. Ако искаме да сме шампиони, просто трябва да спечелим тази серия", сподели Младенов пред официалния сайт на клуба.