Новият старши треньор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Георги Младенов заяви, че е развълнуван от новото предизвикателство, пред което се изправя.

„Тъй като нашата лига приключи с награждаването ни, има още един мач, който просто трябва да изиграем. Не смятам, че има треньор, който ще мисли дълго по темата за ЛукОйл. Това е тимът представил България най-добре в Европа в последните години. Не съм от хората, които се страхуват, а и тук е място да докажеш какво можеш. Благодаря и на хората, които са оценили работата ми. За мен е удоволствие, че с работата, която съм показал, ми гласуват доверие. Не мога да коментирам за колко време ми е договорът. Сега отивам на среща с г-н Златев. Развълнуван съм. Трябва да оправдая това доверие. Смятам, че аз и играчите знаем каква е единствената ни цел – шампионска титла”, коментира Георги Младенов пред Гонг.

По повод раздялата си с вече бившия си тим Балкан Младенов заяви, че все още с никой не се е разделял като утре между двете тренировки на Академик ще пътува до Ботевград. "Вярно е, че казах, че бих напуснал Балкан само при предложение от Реал Мадрид, но ЛукОйл е Реал в България", каза Георги Младенов.