Центърът Бойко Младенов направи повторен дебют за баскетболния Левски в контролата срещу Балкан. „Сините” надвиха тима воден от треньора Георги Младенов с 90:85 точки в Ботевград.

Началото на мача бе за гостите, които за 5 минути натрупаха аванс от 10 точки – 22:12. С добри прояви най-вече на Хорозов и Радев Балкан започна бързо да топи пасива си и в края на първата част той бе само 1 точка – 26:27. Точно обратното се случи във втората част. До средата й „зелените” взеха преднина от 8 точки с три тройки на Мартин Маринов, две на Ценко Наков и добра игра на Радев – 42:34, но две минути преди края „сините” изравниха, а полувремето дойде при равен резултат – 51:51, съобщи botevgrad.com.

Третата четвъртина бе за Балкан, като Наско Радев продължи да бележи, разигра се и Ценко Наков и преди последната част домакините водеха, макар и с крехката преднина от 2 точки – 72:70. Решителните 10 минути започнаха с обрати в резултата и 4 минути и половина преди края резултатът бе равен – 81:81. След това обаче четирима от Балкан се изредиха да направят грешки в четири последователни атаки и до края на срещата успяха да вкарат само 4 точки.

Атанас Радев бе най-резултатен в мача с 32 точки. Трима от Левски отбелязаха по 16 точки - Дуейн Мортън, Стефан Георгиев и Станислав Славейков, а Маркъс Хол добави 15. Бойко Младенов пък остана с 4 за „сините”.