Старши треньорът на баскетболния Балкан Ботевград Георги Младенов заяви, че ще има възможността да направи малко по-силен отбор, след като поднови договора си с клуба.

„Вече от мен зависи каква селекция ще направим. Дуейн Мортън и Атанас Радев остават със сигурност. Иван Лилов и Любо Лилов още са с неизяснен статут. Ако до 1 август не си намери отбор остава при нас, а Любо има договор с Лукойл. Павле Болковац до десет дни трябва да ми отговори, но има сериозно предложение от Гърция. За Бобан Билбия трябва да говорим и да се консултирам с доктор, заради неговата контузия. Ще търся други чужденци при всяко положение. Трябват ми гард, център и играч на поста 2 или 3. Това са основните приоритети в селекцията тази година. От 25 август смятам да отидем на базата в Приморско. Играчите поддържат форма с фитнес и футбол. Вярвам на момчетата и смятам, че ще са горе-долу в добра форма”, коментира Георги Младенов за Гонг.

По повод слуховете, че може да застане начело на Лукойл Академик Младенов каза: „Не съм разглеждал отбора на Лукойл така. Не, че не съм имал надежди за Академик, но никой от треньорите в България не би се поколебал да стане треньор на шампионите в тази ситуация. С мен никой не е говорил за Лукойл Академик. Имам опция в договора, че мога да напусна при някакво много добро предложение. Дай Боже, да вървя нагоре и да преследвам мечтите си и целите, които съм си поставил – да направя нещо като треньор поне на 50% от това, което постигнах като играч. Имах предложение от Гърция, разговор за Сърбия и още едно предложение от Мароко. Офертата от Гърция отпадна, а въпросният отбор вече си има треньор.”