„Имах предложение от Берое 07 още преди да замина за Мароко. Много малко хора го знаят, даже никой”, сподели пред Гонг новият старши треньор на женския тим на Берое 07 Георги Младенов.

„Имах предложение, но вече бях подписал договор и нямаше как, така че му благодарих и отказах. Сега като се върнах, президентът на клуба поднови предложението. Каза, че иска човек с име, който да работи и да постигне нещо с този отбор. Аз не съм работил никога с жени, но може това да е хубавото. Това е предизвикателство. Смятам, че това може да е изненада, но за мен е нормално и в края на краищата това е работа. Баскетболът е един и същ за всички”, коментира още легендата на родния баскетбол, който само дни след завръщането си от Мароко реши да поеме тима от Стара Загора.

На въпрос дали е наясно, че най-вероятно ще му трябват по-здрави нерви при работата с женски баскетболен отбор, Георги Младенов отговори: „Сигурно е така. Коментирах и с Петко Маринов, и с един мой познат, с който бях в Мароко, който е бил треньор на женския национален тим на Сърбия. По принцип жените са непредсказуеми, не съм го измислил аз, но в няма нищо страшно. Нито ме е страх, нито се притеснявам. Ако всичко е наред, можем да направим така, че отборът да играе добре. Много трудно ще бъде да се наместим по-нагоре, но нищо не се знае. Трябва да се работи, а баскетболът е един и същ за всички.”